Csokis mézeskalács
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
karácsonyi tematikájú kiszúróformák
Tésztához:
125 g folyékony méz
200 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g vaj vagy margarin
kb. 4 evőkanál tej
400 g búzaliszt
100 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Dr. Oetker Dekor Toll fehér, zöld és piros
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formájú kiszúróformákkal kiszúrjuk. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük és vízfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott tortabevonóval tetszés szerint díszítjük a mézeskalácsokat, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Ezután tovább díszítjük dekor tollakkal a süteményeket.
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formájú kiszúróformákkal kiszúrjuk. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük és vízfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott tortabevonóval tetszés szerint díszítjük a mézeskalácsokat, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Ezután tovább díszítjük dekor tollakkal a süteményeket.
Tipp:
A mázat még szilárdulás előtt megszórhatjuk dekorcukrokkal.
Kedvencnek jelölöm
Csokis mézeskalács
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
karácsonyi tematikájú kiszúróformák
Tésztához:
125 g folyékony méz
200 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g vaj vagy margarin
kb. 4 evőkanál tej
400 g búzaliszt
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formájú kiszúróformákkal kiszúrjuk. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük és vízfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott tortabevonóval tetszés szerint díszítjük a mézeskalácsokat, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Ezután tovább díszítjük dekor tollakkal a süteményeket.
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formájú kiszúróformákkal kiszúrjuk. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük és vízfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott tortabevonóval tetszés szerint díszítjük a mézeskalácsokat, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Ezután tovább díszítjük dekor tollakkal a süteményeket.
Tipp:
A mázat még szilárdulás előtt megszórhatjuk dekorcukrokkal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?