Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis mézeskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
karácsonyi tematikájú kiszúróformák

Tésztához:

125 g folyékony méz
200 g porcukor
150 g vaj vagy margarin
kb. 4 evőkanál tej
400 g búzaliszt

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekor Toll fehér, zöld és piros
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formájú kiszúróformákkal kiszúrjuk. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük és vízfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott tortabevonóval tetszés szerint díszítjük a mézeskalácsokat, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Ezután tovább díszítjük dekor tollakkal a süteményeket.

Tipp:

A mázat még szilárdulás előtt megszórhatjuk dekorcukrokkal.
Csokis mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!