Húsos batyu
Hozzávalók
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
250 ml langyos tej
fél teáskanál cukor
1 csipet só
2 evőkanál napraforgó olaj
Töltelékhez:
160 g hagyma
2 evőkanál napraforgó olaj
350 g darált pulykahús
kevés víz
2 teáskanál só
100 g reszelt sajt
frissen őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A húsos batyu hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A húsos batyu tésztáját letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Elkészíthetjük a húsos batyu vegetáriánus változatát is.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
Kedvencnek jelölöm
Húsos batyu
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
250 ml langyos tej
fél teáskanál cukor
1 csipet só
2 evőkanál napraforgó olaj
Töltelékhez:
160 g hagyma
2 evőkanál napraforgó olaj
350 g darált pulykahús
kevés víz
2 teáskanál só
100 g reszelt sajt
frissen őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A húsos batyu hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A húsos batyu tésztáját letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Elkészíthetjük a húsos batyu vegetáriánus változatát is.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?