Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles táskák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Spenótos töltelékhez:

1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
150 g fagyasztott, apróra vágott spenótlevél
50 g vegán sajt
kb. 75 g Dr. Oetker Creme VEGA (1/2 csésze)
frissen őrölt bors
egy kevés frissen reszelt szerecsendió

Vegán húsos töltelékhez:

1 kis fej vöröshagyma
50 g pirospaprika
100 g vegán húspótló
kb. 75 g Dr. Oetker Creme VEGA (1/2 csésze)
frissen őrölt bors
egy kevés cayenne bors egy
kevés őrölt kömény

Kenéshez-szóráshoz:

1 evőkanál víz
fekete szezámmag vagy világos szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Spenótos töltelék:
Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a hagymát. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg vagy olvasszuk fel a hagymát és a spenótleveleket. Vágjuk apró kockákra a vegán sajtot és adjuk a spenóthoz a creme vegával és a fűszernövényekkel együtt. Ízesítsük a spenótos- sajtos tölteléket sóval, borssal és szerecsendióval, majd hagyjuk kihűlni.

Vegán húsos töltelék:
Hámozzuk meg a hagymát, tisztítsuk meg a paprikát, és kockázzunk mindent apróra. Gyúrjuk össze a vegán húspótlót a hagymával, a paprikával, a creme vegával és a fűszerekkel.

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből vegyük ki és hagyjuk állni. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Tekerjünk ki 1 csomag leveles tésztát. Vágjunk ki kb. 15 négyzetet (kb. 8 x 8 cm). Tegyük a spenótos tölteléket egyenletesen a négyzetek közepére. A széleket kenjük meg egy kis vízzel, hajtsuk háromszögekké, és nyomjuk le a széleket erősen.

Tekerjük ki a második csomag leveles tésztát, és vágjuk ki a négyzeteket, az előzőnek megfelelően. Tegyük a vegán húsos tölteléket egyenletesen a négyzetek közepére. Kenjük meg a széleket egy kis vízzel, hajtsuk háromszögekké, és nyomjuk le a széleket erősen.

Az összes leveles táska szélét villával jól nyomjuk össze, majd kenjük meg egy kevés vízzel, és szórjuk meg szezámmaggal. Helyezzük a táskákat a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részbe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a tésztát kissé kihűlni, majd langyosan tálaljuk.

Tipp:

A leveles táskákat egyszerű lefagyasztani. Felolvasztás után csak süssük alsó és felső sütés: 200°C-on kb. 5 percig.
Leveles táskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!