Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalámis pizzalabdák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez (40x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
300 ml langyos víz
4 evőkanál olaj (pl. olíva- vagy napraforgóolaj)
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj (pl. olíva- vagy napraforgóolaj)
1 gerezd fokhagyma
100 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 kávéskanál pizza fűszerkeverék
kevés só
kb. 125 g vékonyra szeletelt, tetszőleges szalámi
kb. 125 g sajt (pl. edami, gouda, trappista)

Kenéshez:

kb. 30 g vaj vagy margarin

Szóráshoz:

némi szárított, morzsolt oregánó

Tálaláshoz:

2 gerezd fokhagyma
kevés só
ízlés szerint zöldfűszerek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az instant élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
Egy kis lábasban felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 2-3 evőkanál vizet, a pizza fűszerkeveréket és ízlés szerint kevés sót, majd alacsony lángon, kevergetve néhány percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 18-20 egyforma súlyú darabra osztjuk, ezeket gombócokká formázzuk, majd a gombócokat egyesével kb. 10 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Az így kapott tésztadarabokat vékonyan megkenjük a paradicsomszósszal (a széleket üresen hagyjuk), és elosztjuk rajtuk a szalámiszeleteket és a reszelt sajtot. A tésztadarabok szélét körben összecsípjük, az illesztéseket jól összenyomkodjuk, és a töltött tésztadarabokat óvatosan labdákká formázzuk. A pizzalabdákat kör alakban az előkészített tepsire helyezzük úgy, hogy lazán összeérjenek, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A vajat vagy margarint megolvasztjuk, majd az ismét megkelt pizzalabdákat átkenjük vele, végül a tetejüket megszórjuk egy kevés oregánóval. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzalabdákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pizzalabdákat tepsivel együtt süteményrácsra téve hagyjuk pár percet hűlni. A tálaláshoz a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, majd a Creme VEGA-hoz keverjük. A mártogatóst ízlés szerint megsózzuk, valamint friss vagy szárított zöldfűszerekkel ízesítjük, és a pizzalabdák mellé tálaljuk.

Tipp:

A pizzalabdákba tehetünk mozzarella sajtot, szalámi helyett választhatunk sonkát, vagy húsmentes verzióhoz olajbogyót is.
Szalámis pizzalabdák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!