Szeder-Sárgabarack lekvár
Hozzávalók
A szeder lekvárhoz:
750 g szeder (előkészítve mérjük le)
1 csapott teáskanál (5 g) Dr. Oetker Citromsav
1/2 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
A sárgabarack lekvárhoz:
750 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
1 csapott teáskanál (5g) Dr. Oetker Citromsav
1/2 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
Elkészítés
Előkészítés:
A szedret a szárától megtisztítjuk, megmossuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük. A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Kimérünk 750 g-ot, és pépesítjük.
Elkészítés:
Szeder lekvár:
A szedret egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 35 percig hűlni hagyjuk.
Sárgabarack lekvár:
A sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült szederlekvár tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk. Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a két réteg.
A szedret egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 35 percig hűlni hagyjuk.
Sárgabarack lekvár:
A sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült szederlekvár tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk. Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a két réteg.
Tipp:
Fagyasztott szederrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
Kedvencnek jelölöm
Szeder-Sárgabarack lekvár
Hozzávalók
kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
A szeder lekvárhoz:
750 g szeder (előkészítve mérjük le)
1 csapott teáskanál (5 g) Dr. Oetker Citromsav
1/2 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
A sárgabarack lekvárhoz:
750 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
1 csapott teáskanál (5g) Dr. Oetker Citromsav
1/2 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szedret a szárától megtisztítjuk, megmossuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük. A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Kimérünk 750 g-ot, és pépesítjük.
Elkészítés:
Szeder lekvár:
A szedret egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 35 percig hűlni hagyjuk.
Sárgabarack lekvár:
A sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült szederlekvár tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk. Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a két réteg.
A szedret egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 35 percig hűlni hagyjuk.
Sárgabarack lekvár:
A sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült szederlekvár tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk. Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a két réteg.
Tipp:
Fagyasztott szederrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?