Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

500 g szilva
100 g egész mogyoró
3-4 evőkanál szilvalekvár

Tésztához:

150 ml tej
75 g vaj vagy margarin
350 g búzaliszt
80 g cukor
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez:

kb. 1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Töltelék:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és kis darabokra vágjuk. A mogyorót durvára aprítjuk, és 1 evőkanállal félreteszünk belőle.

Tészta:
A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert lisztezett felületen téglalappá (kb. 50x30 cm) nyújtjuk.

A kinyújtott tésztán egyenletesen elkenjük a szilvalekvárt a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. Egyenletesen rászórjuk a szilvadarabokat és a mogyorót. A tésztát a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük, a tepsiben a hajtással lefelé gyűrűvé formázzuk, közben a két végét egymáshoz illesztjük és összenyomjuk.

A koszorút megkenjük tejjel, és éles késsel mélyen bevágjuk, miközben figyelünk arra, hogy ne vágjuk át. Megszórjuk a maradék mogyoróval. A koszrút még kb. 15 percig kelesztjük. A formát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a koszorút megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A koszorút sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Mogyoró helyett a koszorú dióval is nagyon ízletes.
Ízlés szerint szitálhatunk a koszorúra porcukrot, és tálalhatjuk tejszínhabbal.
Szilvás koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése