Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu bogyós gyümölcsökkel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Téglalap alakú üvegtál kb. 28x21 cm-es:

kb. 1,5-2 l-es űrtartalmú

Rétegezéshez:

400-500 g bogyós gyümölcs
100 g babapiskóta
75 ml erős kávé
3 evőkanál Amaretto likőr
250 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Szóráshoz:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bogyós gyümölcsöket mossuk és tisztítsuk meg. Egy részét tegyünk félre díszítéshez.

Elkészítés:

A kávét keverjük össze a mandula likőrrel és egyesével áztassuk bele a babapiskótákat, majd tegyük az előkészített tálba.

Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.

Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.

Tippek:

Amennyiben kávé és mandula likőr nélkül szeretnénk elkészíteni a desszertet, akkor a babapiskóta beáztatáshoz használjunk narancslevet vagy tejet.
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.
Tiramisu bogyós gyümölcsökkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!