Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu bogyós gyümölcsökkel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Téglalap alakú üvegtál kb. 28x21 cm-es:

kb. 1,5-2 l-es űrtartalmú

Rétegezéshez:

400-500 g bogyós gyümölcs
100 g babapiskóta
75 ml erős kávé
3 evőkanál Amaretto likőr
250 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Szóráshoz:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bogyós gyümölcsöket mossuk és tisztítsuk meg. Egy részét tegyünk félre díszítéshez.

Elkészítés:

A kávét keverjük össze a mandula likőrrel és egyesével áztassuk bele a babapiskótákat, majd tegyük az előkészített tálba.

Tiramisu krém:
A kimért hideg tejet öntsük egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tiramisu krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig keverjük. Alaposan keverjük hozzá a mascarpone krémsajtot.

Rétegezés:
A krém felét egyenletesen oszlassuk el a babapiskótán, majd szórjuk meg az előkészített bogyós gyümölccsel. A maradék krémmel fedjük le a gyümölcsöt. A tiramisut tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral a desszertet és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel.

Tippek:

Amennyiben kávé és mandula likőr nélkül szeretnénk elkészíteni a desszertet, akkor a babapiskóta beáztatáshoz használjunk narancslevet vagy tejet.
Évszaktól függően fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk felolvasztás és lecsepegtetés után.
Tiramisu bogyós gyümölcsökkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!