
Csokoládépuding vanília-szívekkel



Hozzávalók
Csokoládépuding:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés
50 g cukor
500 ml tej
Vaníliaízű puding:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
30 g cukor
375 ml tej
Ezenkívül:
körítéshez néhány szem eper
szívformájú kiszúró
Elkészítés
Elkészítés
Csokoládépuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Csokoládépuding vanília-szívekkel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
körítéshez néhány szem eper
szívformájú kiszúró
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Csokoládépuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?