Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ciabatta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

900 g búzaliszt
500 ml meleg víz
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só

Kenéshez és szóráshoz:

meleg víz
búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel nagy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat és a sót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (legalább 60 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát és a munkafelületet kevés liszttel megszórjuk. A tésztát a munkafelületre borítjuk, nem dagasztjuk, majd elfelezzük. Minden adagot az előkészített tepsiben hosszúkás tésztalepénnyé (kb. 10 x 38 cm) formázunk. A lepényeket letakarva legalább 90 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

A lepényeket óvatosan megkenjük vízzel, és egy kevés liszttel megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a lepényeket aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A ciabatta jól fagyasztható, majd felengedve sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt átsütjük.
Tálaljunk mellé fűszervajat.
A Ciabatta receptje 40 szeletes péksütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!