Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártej

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Madártejhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
800 ml tej
4 darab tojássárgája (M-es)
100 g porcukor
1 csipet só

Díszítéshez:

kevés őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Madártej desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk 20 g porcukrot és a vanillincukrot, majd közepesen kemény habbá verjük.

A tejet a vanília aromával felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot, és két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk a tejbe. Lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.

A tojássárgájákat a többi cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük. A lábasból egy kevés tejjel kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi tejhez. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük.

A behűtött madártejet desszertes tálkákba merjük a habgaluskákkal együtt, és kevés őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.

Tipp:

Kakaóporral, fahéjjal megszórva, csokoládé vagy karamellöntettel, fagylalttal is gazdagíthatjuk a Madártej desszertet.
A Madártej klasszikus édes desszert, mely forrón és behűtve is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!