Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgadinnyés panna cotta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Panna cottához:

600 ml habtejszín (30%-os)
80 g cukor
1 csipet só

Sárgadinnyés réteghez:

300 g sárgadinnye (előkészítve mérjük le)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő

Díszítéshez:

kb. 50 g sárgadinnye (előkészítve mérjük le)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Panna cotta:
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Sárgadinnyés réteg:
A sárgadinnyét megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és kimérünk belőle 300 grammot, valamint a díszítéshez kb. 50 grammot. A 300 g sárgadinnyét botmixerrel pürésítjük, majd egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felmelegítjük. A keményítőt kb. 2 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a dinnyéhez adjuk, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután elosztjuk a panna cotta desszertek tetején, és a sárgadinnyekockákkal díszítve tálaljuk.

Tipp:

A panna cotta desszerteket menta- vagy citromfűlevelekkel is díszíthetjük.
Sárgadinnyés panna cotta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!