Saját készítésű vaníliafagylalt
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Tipp:
Saját készítésű vaníliafagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?