Vegán vaníliás-mandulás tejturmix
Hozzávalók
Tejturmixhoz:
2 darab érett banán
60 g magozott datolya
500 ml mandulatej
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
Díszítéshez:
150 ml vegán habtejszín
100 g vegyes bogyós gyümölcs
30 g mandula
Elkészítés
Elkészítés:
Turmix:
A banánt meghámozzuk, durvára daraboljuk, és a datolyával, a mandulatejjel és a vaníliás cukorral a turmixgépbe tesszük, majd a legmagasabb fokozaton pürésítjük.
Díszítés:
A tejszínt magasfalú edényben konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük, szárazra töröljük, és a mandulát durvára aprítjuk.
A kész turmixot poharakba töltjük, és tejszínnel, bogyós gyümölcsökkel és mandulával díszítve tálaljuk.
A banánt meghámozzuk, durvára daraboljuk, és a datolyával, a mandulatejjel és a vaníliás cukorral a turmixgépbe tesszük, majd a legmagasabb fokozaton pürésítjük.
Díszítés:
A tejszínt magasfalú edényben konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük, szárazra töröljük, és a mandulát durvára aprítjuk.
A kész turmixot poharakba töltjük, és tejszínnel, bogyós gyümölcsökkel és mandulával díszítve tálaljuk.
Tipp:
Kellemes pirított ízt érhetünk el, ha a mandulát előtte serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.
Kedvencnek jelölöm
Vegán vaníliás-mandulás tejturmix
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Tejturmixhoz:
2 darab érett banán
60 g magozott datolya
500 ml mandulatej
Díszítéshez:
150 ml vegán habtejszín
100 g vegyes bogyós gyümölcs
30 g mandula
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Turmix:
A banánt meghámozzuk, durvára daraboljuk, és a datolyával, a mandulatejjel és a vaníliás cukorral a turmixgépbe tesszük, majd a legmagasabb fokozaton pürésítjük.
Díszítés:
A tejszínt magasfalú edényben konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük, szárazra töröljük, és a mandulát durvára aprítjuk.
A kész turmixot poharakba töltjük, és tejszínnel, bogyós gyümölcsökkel és mandulával díszítve tálaljuk.
A banánt meghámozzuk, durvára daraboljuk, és a datolyával, a mandulatejjel és a vaníliás cukorral a turmixgépbe tesszük, majd a legmagasabb fokozaton pürésítjük.
Díszítés:
A tejszínt magasfalú edényben konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük, szárazra töröljük, és a mandulát durvára aprítjuk.
A kész turmixot poharakba töltjük, és tejszínnel, bogyós gyümölcsökkel és mandulával díszítve tálaljuk.
Tipp:
Kellemes pirított ízt érhetünk el, ha a mandulát előtte serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?