Bogyós gyümölcsös madártej
Hozzávalók
Madártejhez:
Gyümölcsszószhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk 20 g porcukrot és a bourbon vaníliás cukrot, majd közepesen kemény habbá verjük.
A tejet és a habtejszínt egy nagy lábasba öntjük, és a vanília aromával felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot, és két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk a tejbe. Lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A tojássárgájákat a többi cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés tej-tejszín keverékkel kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük.
Gyümölcsszósz:
A málnát szemezzük, megmossuk, leturmixoljuk, majd szűrőn keresztül átpasszírozzuk. Az így kapott szószt összekeverjük a porcukorral és a citromhéjjal.
A behűtött madártejet desszertes tálkákba merjük a habgaluskákkal együtt, meglocsoljuk a gyümölcsszósszal, és megmosott áfonya- és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Bogyós gyümölcsös madártej
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Madártejhez:
Gyümölcsszószhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk 20 g porcukrot és a bourbon vaníliás cukrot, majd közepesen kemény habbá verjük.
A tejet és a habtejszínt egy nagy lábasba öntjük, és a vanília aromával felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot, és két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk a tejbe. Lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A tojássárgájákat a többi cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés tej-tejszín keverékkel kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük.
Gyümölcsszósz:
A málnát szemezzük, megmossuk, leturmixoljuk, majd szűrőn keresztül átpasszírozzuk. Az így kapott szószt összekeverjük a porcukorral és a citromhéjjal.
A behűtött madártejet desszertes tálkákba merjük a habgaluskákkal együtt, meglocsoljuk a gyümölcsszósszal, és megmosott áfonya- és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?