
Gyümölcsszósz (Rote Grütze)



Hozzávalók
500 g vegyes bogyós gyümölcs, pl.: szeder, málna, fekete áfonya, ribizli (piros/fekete), eper, meggy
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
20 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
250 ml meggylé vagy piros ribizlilé
40 g cukor
½ fahéjrúd
Elkészítés
Előkészítés:
A szedret, a málnát és a fekete áfonyát szemezzük, a ribizlit megmossuk, és a szemeket villa segítségével lehúzzuk a száráról. Az epret és a meggyet megmossuk, megtisztítjuk, és a gyümölcsök méretétől függően elfelezzük vagy negyedeljük.
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A keményítőt 4 evőkanál gyümölcslével kikeverjük. A maradék gyümölcslevet, a cukrot, a fahéjrudat, a vaníliarudat, a kikapart vaníliát edényben felforraljuk. Belekeverjük a kikevert keményítőt, röviden felforraljuk, és az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. Óvatosan belekeverjük a bogyós gyümölcsöket, tálba áttöltjük, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a fahéjrudat és a vaníliarudat eltávolítjuk, és a Rote Grütze-t még egyszer átkeverjük.
Tálalás előtt a fahéjrudat és a vaníliarudat eltávolítjuk, és a Rote Grütze-t még egyszer átkeverjük.
Tippek:
A Grütze-t elkészíthetjük fagyasztott gyümölccsel is.
A Rote Grütze-t vaníliaöntettel, tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.
Tetszés szerint adagolhatjuk poharakban is.
Meggy- vagy ribizlilé helyett használhatunk almalevet is.
A Rote Grütze-t vaníliaöntettel, tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.
Tetszés szerint adagolhatjuk poharakban is.
Meggy- vagy ribizlilé helyett használhatunk almalevet is.

Kedvencnek jelölöm

Gyümölcsszósz (Rote Grütze)
Hozzávalók
kb. 5 adag elkészítéséhez
500 g vegyes bogyós gyümölcs, pl.: szeder, málna, fekete áfonya, ribizli (piros/fekete), eper, meggy
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
250 ml meggylé vagy piros ribizlilé
40 g cukor
½ fahéjrúd
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szedret, a málnát és a fekete áfonyát szemezzük, a ribizlit megmossuk, és a szemeket villa segítségével lehúzzuk a száráról. Az epret és a meggyet megmossuk, megtisztítjuk, és a gyümölcsök méretétől függően elfelezzük vagy negyedeljük.
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A keményítőt 4 evőkanál gyümölcslével kikeverjük. A maradék gyümölcslevet, a cukrot, a fahéjrudat, a vaníliarudat, a kikapart vaníliát edényben felforraljuk. Belekeverjük a kikevert keményítőt, röviden felforraljuk, és az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. Óvatosan belekeverjük a bogyós gyümölcsöket, tálba áttöltjük, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a fahéjrudat és a vaníliarudat eltávolítjuk, és a Rote Grütze-t még egyszer átkeverjük.
Tálalás előtt a fahéjrudat és a vaníliarudat eltávolítjuk, és a Rote Grütze-t még egyszer átkeverjük.
Tippek:
A Grütze-t elkészíthetjük fagyasztott gyümölccsel is.
A Rote Grütze-t vaníliaöntettel, tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.
Tetszés szerint adagolhatjuk poharakban is.
Meggy- vagy ribizlilé helyett használhatunk almalevet is.
A Rote Grütze-t vaníliaöntettel, tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.
Tetszés szerint adagolhatjuk poharakban is.
Meggy- vagy ribizlilé helyett használhatunk almalevet is.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?