Meggyszörp
Hozzávalók
kb. 1600 g meggy
1 kg cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
Elkészítés
Elkészítés:
Meggylé kinyerése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízzel főzőedényben puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 1 litert kimérünk belőle.
Főzés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval főzőedényben összekeverjük, és kevergetés közben addig főzzük, míg a cukor fel nem olvadt. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízzel főzőedényben puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 1 litert kimérünk belőle.
Főzés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval főzőedényben összekeverjük, és kevergetés közben addig főzzük, míg a cukor fel nem olvadt. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.
Tippek:
Az üvegbe töltéskor a felhabzás miatt az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üveget ne nyissuk ki újra, hogy az esetleg keletkezett légüres tér feltöltődjön.
A meggyet fele-fele arányban kombinálhatjuk piros ribizlivel is.
A szörpöt összekeverhetjük ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is, de akár használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére is.
A meggyet fele-fele arányban kombinálhatjuk piros ribizlivel is.
A szörpöt összekeverhetjük ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is, de akár használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére is.
Kedvencnek jelölöm
Meggyszörp
Hozzávalók
kb. 4 üveg (500 ml) elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Meggylé kinyerése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízzel főzőedényben puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 1 litert kimérünk belőle.
Főzés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval főzőedényben összekeverjük, és kevergetés közben addig főzzük, míg a cukor fel nem olvadt. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízzel főzőedényben puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 1 litert kimérünk belőle.
Főzés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval főzőedényben összekeverjük, és kevergetés közben addig főzzük, míg a cukor fel nem olvadt. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.
Tippek:
Az üvegbe töltéskor a felhabzás miatt az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üveget ne nyissuk ki újra, hogy az esetleg keletkezett légüres tér feltöltődjön.
A meggyet fele-fele arányban kombinálhatjuk piros ribizlivel is.
A szörpöt összekeverhetjük ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is, de akár használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére is.
A meggyet fele-fele arányban kombinálhatjuk piros ribizlivel is.
A szörpöt összekeverhetjük ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is, de akár használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?