Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos puding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Vanília pudinghoz:

500 ml tej
35 g cukor

Gyümölcsös pudinghoz:

400 ml multivitamin gyümölcslé
35 g cukor

Ezenkívül:

kb. 250 g vegyes gyümölcs pl. őszibarack, sárgabarack, nektarin
egy kevés fehércsokoládé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk és meghámozzuk, majd kockára vagy hasábokra vágjuk őket. Egy reszelő segítségével fehércsokoládé forgácsot készítünk.

Elkészítés:

Vaníliaízű puding: a pudingot a csomagoláson lévő elkészítési utasítások alapján tejjel elkészítjük.

Gyümölcs puding: a pudingot a csomagoláson lévő utasítások alapján, de tej helyett 400 ml multivitaminlével készítjük el.

Pudingok rétegezése: egy nagyobb (kb. 20 Ø cm) üveg- vagy desszertes tálba a szeletelt gyümölcs felét egyenletesen elosztjuk, majd a kétféle pudingot rétegezzük. A desszert tetejét a maradék gyümölccsel és a csokoládéforgáccsal díszítjük. Az elkészített desszertet kb. 2 órára hűtőbe tesszük.

Tipp:

A szép rétegek kialakításához öntsük a pudingokat a tál széléig.
A Csíkos puding gyümölcsökkel rétegezett, dekoratív pohárkrém desszert jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!