Klasszikus gyümölcsös müzli
Hozzávalók
kb. 50 g dió
kb. 50 g mandula pálcika
kb. 50 g magvas zabpehely
300 g joghurt
150 g tejszínes joghurt
150 - 200 ml tej
2 evőkanál citromlé
½ körte (kb. 100 g)
1 közepes alma (kb. 150 g)
200 g mag nélküli szőlő, piros vagy zöld
2 késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál méz
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A diót durvára aprítjuk, és a mandulával együtt bevonatos serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A zabpelyhet külön pirítjuk meg, és szintén tányéron hagyjuk kihűlni. A joghurtot, a tejszínes joghurtot, a tejet és a citromlevet tálba öntjük, és összekeverjük. Belekeverjük a zabpelyhet, frissen tartó fóliával befedjük, és éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés:
A körtét megmossuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, és durvára lereszeljük. A szőlőt megmossuk és elfelezzük. A mogyorót, a mandulát és a gyümölcsöket belekeverjük a müzlibe, vaníliás cukorral, mézzel és fahéjjal ízesítjük, majd tálaljuk.
Tippek:
Ha a müzli éjszaka túl megszilárdulna, keverjünk bele még egy kis tejet.
A müzlit 2 evőkanál mazsolával még ízletesebbé tehetjük.
A müzlit 2 evőkanál mazsolával még ízletesebbé tehetjük.
Kedvencnek jelölöm
Klasszikus gyümölcsös müzli
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
kb. 50 g dió
kb. 50 g mandula pálcika
kb. 50 g magvas zabpehely
300 g joghurt
150 g tejszínes joghurt
150 - 200 ml tej
2 evőkanál citromlé
½ körte (kb. 100 g)
1 közepes alma (kb. 150 g)
200 g mag nélküli szőlő, piros vagy zöld
2 késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A diót durvára aprítjuk, és a mandulával együtt bevonatos serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A zabpelyhet külön pirítjuk meg, és szintén tányéron hagyjuk kihűlni. A joghurtot, a tejszínes joghurtot, a tejet és a citromlevet tálba öntjük, és összekeverjük. Belekeverjük a zabpelyhet, frissen tartó fóliával befedjük, és éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés:
A körtét megmossuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, és durvára lereszeljük. A szőlőt megmossuk és elfelezzük. A mogyorót, a mandulát és a gyümölcsöket belekeverjük a müzlibe, vaníliás cukorral, mézzel és fahéjjal ízesítjük, majd tálaljuk.
Tippek:
Ha a müzli éjszaka túl megszilárdulna, keverjünk bele még egy kis tejet.
A müzlit 2 evőkanál mazsolával még ízletesebbé tehetjük.
A müzlit 2 evőkanál mazsolával még ízletesebbé tehetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?