Mini-Pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet az élesztővel. Adjuk hozzá a szükséges többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk 15 percig pihenni.
Feltét:
A brokkolivirágokat a csomagolás utasításai szerint olvasszuk ki. Mossuk meg és szeleteljük fel a paradicsomot. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki, és melegítsük fel a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. A tésztát 4 egyenlő darabra osztjuk, majd golyókat formázunk belőle, és mindegyikből egy kb. 14 cm Ø kört formázunk. Helyezzünk 2 tésztát a tepsire, és kenjük meg paradicsomos ketchuppal, a szélén hagyva kb. 1 cm-t szabadon. Tegyük rá a szalámit, a brokkolit és a paradicsomot, majd szórjuk meg sóval és fűszerekkel. Megszórjuk reszelt sajttal, a tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A maradék két tésztalapot ugyanígy készítsük el és süssük meg. A szóráshoz öblítsük le a bazsalikomot, töröljük szárazra, szedjük le a leveleket a száráról, vágjuk csíkokra, és tálalás előtt
Tipp:
A vegetáriánus mini pizzákhoz öblítsünk le néhány bazsalikomlevelet, töröljük szárazra, tépjük le a leveleket a száráról, és vágjuk apróra. Keverjünk össze 200 g krémsajtot, 1 teáskanál mustárt, egy kis sót és bazsalikomleveleket. Mossunk meg, szárítsunk meg és vágjunk fel 3 paradicsomot. A gombaszeletet szűrőn csepegtessük le (tiszta súly kb. 170 g). 150 g kéksajtot vágjunk apró kockákra. Először kenjük meg a 4 tésztalapot a krémsajtos keverékkel, majd terítsük rá a paradicsomot, a gombát és a sajtot. Süssük meg a pizzákat a fent leírtak szerint.
Mini-Pizza
Hozzávalók
4 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet az élesztővel. Adjuk hozzá a szükséges többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk 15 percig pihenni.
Feltét:
A brokkolivirágokat a csomagolás utasításai szerint olvasszuk ki. Mossuk meg és szeleteljük fel a paradicsomot. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki, és melegítsük fel a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. A tésztát 4 egyenlő darabra osztjuk, majd golyókat formázunk belőle, és mindegyikből egy kb. 14 cm Ø kört formázunk. Helyezzünk 2 tésztát a tepsire, és kenjük meg paradicsomos ketchuppal, a szélén hagyva kb. 1 cm-t szabadon. Tegyük rá a szalámit, a brokkolit és a paradicsomot, majd szórjuk meg sóval és fűszerekkel. Megszórjuk reszelt sajttal, a tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A maradék két tésztalapot ugyanígy készítsük el és süssük meg. A szóráshoz öblítsük le a bazsalikomot, töröljük szárazra, szedjük le a leveleket a száráról, vágjuk csíkokra, és tálalás előtt
Tipp:
A vegetáriánus mini pizzákhoz öblítsünk le néhány bazsalikomlevelet, töröljük szárazra, tépjük le a leveleket a száráról, és vágjuk apróra. Keverjünk össze 200 g krémsajtot, 1 teáskanál mustárt, egy kis sót és bazsalikomleveleket. Mossunk meg, szárítsunk meg és vágjunk fel 3 paradicsomot. A gombaszeletet szűrőn csepegtessük le (tiszta súly kb. 170 g). 150 g kéksajtot vágjunk apró kockákra. Először kenjük meg a 4 tésztalapot a krémsajtos keverékkel, majd terítsük rá a paradicsomot, a gombát és a sajtot. Süssük meg a pizzákat a fent leírtak szerint.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?