Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almaszószos morzsatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Morzsatésztához:

350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
225 g lágy vaj vagy margarin

Almaszósz töltelékhez:

kb. 700 g almaszósz cukor nélkül
½ teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő), hogy morzsákat kapjunk. A morzsa 2/3-át terítsük el az alapra, és először egy evőkanállal nyomjunk egy kis peremet. Ezután nyomkodjuk le a morzsát, hogy szilárd alapot képezzen. Villával többször megszurkáljuk a tésztalapot. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a morzsás alapot.

Sütési idő: kb. 15 perc

Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt, a pudingport és a fahéjat egy keverőtálban. Helyezzük a formát az elősütött aljjal együtt egy süteményrácsra. Simítsuk az almatölteléket az elősütött alapra, és a tetejére szórjuk a maradék morzsát Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után helyezzük a tortát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a formában.

Tipp:

Az almaszószos süteményt egészben vagy akár szeletekben is le lehet fagyasztani.
Almaszószos morzsatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!