Ötlet-nyuszi dekoráció
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
A testhez a fehér fondant feléből formázzunk golyót, majd kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk kb. 1 1/2 cm mélyen a csepp hegyébe, és nyomjuk az elülső mancsokat kissé oldalra.
A fejhez a maradék fondantból (távolítsunk el kb. 5 g fondantot a fűhöz) először formázzunk golyót, majd szintén egy kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk 2 cm mélyen a csúcsba, nyomjuk kissé szét a füleket, és egy kés hátuljával készítsünk fülformákat.
Ragasszuk a fejet a testhez egy kis cukormázzal. Hajlítsuk az egyik fület oldalra felfelé. A maradék fehér fondantot gyúrjuk össze zöld ételfestékkel és porcukorral, nyomjuk át egy szitán, és helyezzük a mancsok közé fűcsomóként.
Díszítő dekor tollal tetszés szerint rajzoljuk piros szemet és orr-ot a nyuszinak.
Ötlet-nyuszi dekoráció
Hozzávalók
1 darab elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A testhez a fehér fondant feléből formázzunk golyót, majd kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk kb. 1 1/2 cm mélyen a csepp hegyébe, és nyomjuk az elülső mancsokat kissé oldalra.
A fejhez a maradék fondantból (távolítsunk el kb. 5 g fondantot a fűhöz) először formázzunk golyót, majd szintén egy kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk 2 cm mélyen a csúcsba, nyomjuk kissé szét a füleket, és egy kés hátuljával készítsünk fülformákat.
Ragasszuk a fejet a testhez egy kis cukormázzal. Hajlítsuk az egyik fület oldalra felfelé. A maradék fehér fondantot gyúrjuk össze zöld ételfestékkel és porcukorral, nyomjuk át egy szitán, és helyezzük a mancsok közé fűcsomóként.
Díszítő dekor tollal tetszés szerint rajzoljuk piros szemet és orr-ot a nyuszinak.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?