Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ötlet-nyuszi dekoráció

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

1 darab elkészítéséhez

zöld színű sütő- és ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A húsvéti nyuszi formázása:
A testhez a fehér fondant feléből formázzunk golyót, majd kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk kb. 1 1/2 cm mélyen a csepp hegyébe, és nyomjuk az elülső mancsokat kissé oldalra.

A fejhez a maradék fondantból (távolítsunk el kb. 5 g fondantot a fűhöz) először formázzunk golyót, majd szintén egy kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk 2 cm mélyen a csúcsba, nyomjuk kissé szét a füleket, és egy kés hátuljával készítsünk fülformákat.

Ragasszuk a fejet a testhez egy kis cukormázzal. Hajlítsuk az egyik fület oldalra felfelé. A maradék fehér fondantot gyúrjuk össze zöld ételfestékkel és porcukorral, nyomjuk át egy szitán, és helyezzük a mancsok közé fűcsomóként.

Díszítő dekor tollal tetszés szerint rajzoljuk piros szemet és orr-ot a nyuszinak.
Ötlet-nyuszi dekoráció

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!