Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.
Milyen édességeket készítsünk a farsangi mulatságra?
Először is gondoljuk végig, hogy kik lesznek a meghívottak. Gyerekeknek rendezik a jelmezes bulit? Akkor bizony jöhetnek a mókás, például figurális édességek. Sós ropogatnivalóval sem lőhetünk mellé, és az sem árt, ha nem morzsál, maszatol a kiszemelt süti, desszert. Lesz hűtő a helyszínen? Az italoknak biztosan, de jobb, ha a finomságok szobahőmérsékleten tárolhatók, így kínálni is egyszerűbb lesz. Mindez egy felnőtt összejövetelre szintén igaz, de egészítsük ki annyival, hogy némi alkoholos desszert is kerülhet az asztalra. Cikkünkben két képzeletbeli eseményre invitálunk minden sütni szerető konyhatündért, egy hamisítatlan retró farsangi buliba és egy trendi partyba. Lássuk, mi kerüljön azokra a bizonyos svédasztalokra!
Itt a farsang, áll a „retró” bál
Ki ne emlékezne a gyerekkori farsangi bulikra, az otthon eszkábált jelmezekre vagy a tombolán kisorsolt nyereményekre? Retró mulatság nem létezhet „nagybetűs retró szendvics” és málnaszörp nélkül, de itt még közel sincs vége a felsorolásnak! Édes aprósütemények közül kerülhet a kínálótálra a jó öreg húsdarálón legyártott darálós keksz és barna, sárga, rózsaszín pudingporos keksz, ha pedig már a rózsaszínnél járunk, egy tálca puncsszelet is adja magát farsangra. Ha nem szeretnénk sütni, ragasszunk össze finom pudingos krémmel vajas kekszet, majd pár óra hűtés után szeleteljük fel ferdén. Minimális munkával kapunk látványos desszertet! Sósat szintén készítsünk, jól fog csúszni a (gyerek)pezsgő mellé! A kedvenc pogácsánk alap a retró sós pereccel együtt, és az omlós sajtos rúdból is bátran süthetünk két tepsivel. Leveles tésztából pedig jöhetnek a rolók, legyenek virslisek vagy sajtkrémmel töltöttek.
Partyra fel! Trendi finomságok
Aki rajong a különleges ízű és/vagy külsejű desszertekért, annak a farsang maga a Kánaán! Ilyenkor nyugodtan szabadon engedhetjük a fantáziánkat, tobzódjunk a színekben, formákban, ízekben, készítsünk színes süteményeket vagy díszítsünk mókás gumicukrokkal! Egy divatos desszertasztalra többféle finomság kerül ízlésesen elrendezve. Kitehetünk DIY (azaz „csináld magad”) desszerteket, ezeket mindenki kedve szerint állíthatja össze a kikészített hozzávalókból. Jó ötlet „egyadagos” sütikkel készülni, melyek lehetnek kelt tésztás finomságok, például fonatok, batyuk vagy kevert tésztájú muffinok, mind praktikusak, hiszen szeletelni sem kell, a vendégek könnyedén választhatnak egyet-egyet. Sós rágcsákra is szükség lesz, a házi sajtos kréker szinte kötelező! Kerülhet az asztalra valamilyen megkenhető vagy mártogatható buci, bagett, amelyhez többféle kencét, mártogatót kínálhatunk akár egyszemélyes kis tálkákban. Gondoljuk azt is végig, hogy lesz-e a bulinak olyan pontja, amikor körbekínálható meleg nassolnivaló. Ha igen, szuper választás a mini hot-dog, tökéletes bulifogás!
Kapcsolódó cikkek

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.


Sikerülni fog! Alapfogalmak sütéshez
Vajon mit takar a vakon sütés vagy a légkeveréses sütési mód fogalma? És miért nem szabad túlkeverni a tésztát? Sütési alapfogalmaink segítenek tisztázni az alapvető tudnivalókat.


Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!
