Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puffasztott rizses szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-20 szelet

Hozzávalók

kb. 16-20 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú formához (kb. 30x12 cm):

frissentartó fólia

Puffasztott rizses szelethez:

250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
150 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
180 g tejpor (sovány)
80 g natúr puffasztott rizs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A téglalap alakú forma alját és oldalait frissentartó fóliával béleljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Elkészítés:

A langyosra hűlt kakaós keverékhez konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tejport és a zselatin fixet addig, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk. Végül spatulával beleforgatjuk a puffasztott rizsszemeket is, majd az előkészített formába simítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára. Ezután kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a frissentartó fóliát, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A puffasztott rizses szeletet bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval. Ehhez a kész desszertet helyezzük rácsra, és a csorgassuk a tetejére a csomagoláson található útmutató alapján megolvasztott tortabevonót. Simítsuk el, majd hagyjuk megszilárdulni.
Puffasztott rizses szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!