Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Téglalap alakú forma (kb. 25x18 cm)

Krémhez:

200 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Rétegezéshez:

kb. 75 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
kb. 75 ml kókusztej
250 g babapiskóta

Szóráshoz:

50 g kókuszreszelék

Díszítéshez:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra szórjuk és hűlni hagyjuk.

Elkészítés:

Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig, majd hozzáadjuk a mascarponét, és közepes fokozaton simára keverjük.

Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük a babapiskótán, és megszórjuk a pirított kókuszreszelék kb. 2/3-ával. Ezután a babapiskóta másik felét megmártjuk a kókusztejben, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel, és vékonyan megszórjuk a maradék kókusszal. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

Tipp:

Kakaó helyett pirított kókusz és durvára tört, pirított mandula keverékével is megszórhatjuk a tiramisu tetejét.
Kókuszos tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!