Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piros gyümölcsös trifle

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

A krémhez:

40 g cukor
400 ml tej
200 ml hideg habtejszín

Ezenkívül:

400 g vegyes piros gyümölcs
40 g cukor
100 g babapiskóta
100 ml Amaretto likőr
100 g csokoládé forgács

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot azonnal folpackkal letakarjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, majd óvatosan a pudinghoz forgatjuk. A piros gyümölcsöket megtisztítjuk, és a cukorral összekeverjük. A babapiskóta harmadát ízlés szerinti nagyságúra törjük, és desszertes tányérokban elosztjuk. Némi likőrrel meglocsoljuk. A krém harmadát a babapiskótára rétegezzük, megszórjuk csokoládé forgáccsal, majd a piros gyümölcsök felével. A maradék piskótát, likőrt, krémet, csokoládé forgácsot és piros gyümölcsöt az előbbi sorrendben a desszertre rétegezzük, majd tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a desszertet piros gyümölccsel díszítjük, és csokoládé forgáccsal hintjük.
A Piros gyümölcsös trifle pudingos-gyümölcsös pohárkrém desszert lágy és ropogtatni való finomságokkal van tele.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!