Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos-babapiskótás gyümölcstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. 20 cm Ø):

frissentartó fólia

Epres pudingos réteghez:

400 ml tej
50 g cukor

Tejszínes pudingos réteghez:

400 ml tej
50 g cukor

Összeállításhoz:

kb. 150 g babapiskóta

Bogyós gyümölcsös réteghez:

3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz
kb. 150-200 g bogyós gyümölcs (pl. málna, piros ribizli, áfonya)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját frissentartó fóliával béleljük.

Elkészítés:

Epres pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A tortaforma alját kirakjuk a babapiskóta felével (ha szükséges, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk a babapiskótát), majd még melegen ráöntjük a pudingot és elsimítjuk. Tetejét az alsó babapiskótás réteghez hasonlóan kirakjuk a többi babapiskótával.

Tejszínes pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, még melegen a babapiskótára öntjük és elsimítjuk. Lefedjük frissentartó fóliával, és rövid ideig hűlni hagyjuk.

Bogyós gyümölcsös réteg:
Közben a bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk, szemezzük, majd tetszés szerint kirakjuk velük a torta tetejét. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.

A kész gyümölcstortát lefedjük frissentartó fóliával, és 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos forma oldalát óvatosan meglazítjuk, majd eltávolítjuk.

Tipp:

A torta jól variálható, elkészíthetjük például vaníliaízű és csokoládéízű Dr. Oetker Eredeti Pudinggal, a tetejét kirakhatjuk mandaringerezdekkel, és bevonhatjuk Dr. Oetker színtelen Tortazselével.
Pudingos-babapiskótás gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!