Krémes mascarponés málnatorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
175 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g szeletelt mandula
Töltelékhez:
500 g málna
400 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
50 g porcukor
500 g mascarpone krémsajt
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 evőkanál málnapálinka (elhagyható)
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt hozzáadjuk a bourbon vaníliás cukrot és a cukrot, a masszát további 2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A mandulát a tenyerünk közt kissé szétmorzsoljuk és óvatosan a masszához keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk, majd a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tortalapot kétszer vízszintesen átvágjuk.
Töltelék:
A málnát szemezzük. A tejszínt az expressz zselatinfix-el és a porcukorral keményre felverjük. A mascarponét konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a bourbon vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a málnapálinkával. A tejszínt beleforgatjuk a mascarponés krémbe. 3 evőkanál krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krém 1/3 részét a torta bekenéséhez félretesszük. A málna 2/3 részét óvatosan a maradék krémbe keverjük. Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és a málnatöltelék felét elkenjük rajta. Rátesszük a középső tortalapot, elsimítjuk rajta a maradék málnatölteléket, rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. A tortát a mascarponés-tejszínes krémmel bevonjuk. A habzsákkal tetszés szerint halmokat nyomunk a tortára, közéjük betesszük a megmaradt málnákat. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt hozzáadjuk a bourbon vaníliás cukrot és a cukrot, a masszát további 2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A mandulát a tenyerünk közt kissé szétmorzsoljuk és óvatosan a masszához keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk, majd a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tortalapot kétszer vízszintesen átvágjuk.
Töltelék:
A málnát szemezzük. A tejszínt az expressz zselatinfix-el és a porcukorral keményre felverjük. A mascarponét konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a bourbon vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a málnapálinkával. A tejszínt beleforgatjuk a mascarponés krémbe. 3 evőkanál krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krém 1/3 részét a torta bekenéséhez félretesszük. A málna 2/3 részét óvatosan a maradék krémbe keverjük. Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és a málnatöltelék felét elkenjük rajta. Rátesszük a középső tortalapot, elsimítjuk rajta a maradék málnatölteléket, rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. A tortát a mascarponés-tejszínes krémmel bevonjuk. A habzsákkal tetszés szerint halmokat nyomunk a tortára, közéjük betesszük a megmaradt málnákat. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A torta oldalát tetszés szerint megszórhatjuk 50 g aprított, vagy szeletelt mandulával.
Pálinka helyett a töltelékbe tehetünk 4 evőkanál tejet, de akár el is hagyhatjuk.
A tortalapokat megsüthetjük előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
Pálinka helyett a töltelékbe tehetünk 4 evőkanál tejet, de akár el is hagyhatjuk.
A tortalapokat megsüthetjük előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Krémes mascarponés málnatorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
175 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g szeletelt mandula
Töltelékhez:
500 g málna
400 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
50 g porcukor
500 g mascarpone krémsajt
2 evőkanál málnapálinka (elhagyható)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt hozzáadjuk a bourbon vaníliás cukrot és a cukrot, a masszát további 2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A mandulát a tenyerünk közt kissé szétmorzsoljuk és óvatosan a masszához keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk, majd a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tortalapot kétszer vízszintesen átvágjuk.
Töltelék:
A málnát szemezzük. A tejszínt az expressz zselatinfix-el és a porcukorral keményre felverjük. A mascarponét konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a bourbon vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a málnapálinkával. A tejszínt beleforgatjuk a mascarponés krémbe. 3 evőkanál krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krém 1/3 részét a torta bekenéséhez félretesszük. A málna 2/3 részét óvatosan a maradék krémbe keverjük. Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és a málnatöltelék felét elkenjük rajta. Rátesszük a középső tortalapot, elsimítjuk rajta a maradék málnatölteléket, rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. A tortát a mascarponés-tejszínes krémmel bevonjuk. A habzsákkal tetszés szerint halmokat nyomunk a tortára, közéjük betesszük a megmaradt málnákat. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt hozzáadjuk a bourbon vaníliás cukrot és a cukrot, a masszát további 2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A mandulát a tenyerünk közt kissé szétmorzsoljuk és óvatosan a masszához keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk, majd a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tortalapot kétszer vízszintesen átvágjuk.
Töltelék:
A málnát szemezzük. A tejszínt az expressz zselatinfix-el és a porcukorral keményre felverjük. A mascarponét konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a bourbon vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a málnapálinkával. A tejszínt beleforgatjuk a mascarponés krémbe. 3 evőkanál krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krém 1/3 részét a torta bekenéséhez félretesszük. A málna 2/3 részét óvatosan a maradék krémbe keverjük. Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és a málnatöltelék felét elkenjük rajta. Rátesszük a középső tortalapot, elsimítjuk rajta a maradék málnatölteléket, rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. A tortát a mascarponés-tejszínes krémmel bevonjuk. A habzsákkal tetszés szerint halmokat nyomunk a tortára, közéjük betesszük a megmaradt málnákat. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A torta oldalát tetszés szerint megszórhatjuk 50 g aprított, vagy szeletelt mandulával.
Pálinka helyett a töltelékbe tehetünk 4 evőkanál tejet, de akár el is hagyhatjuk.
A tortalapokat megsüthetjük előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
Pálinka helyett a töltelékbe tehetünk 4 evőkanál tejet, de akár el is hagyhatjuk.
A tortalapokat megsüthetjük előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?