Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vanília krém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 pohár (350 ml-es)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 pohár (350 ml-es) elkészítéséhez

Krémhez:

250 g cukor
1 csipet só
250 ml víz
2 darab tojássárgája (M-es)
130 g vaj vagy margarin

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A cukrot összekeverjük a pudingporral, majd főzőedénybe öntjük. Sorban hozzáadjuk a felvágott vaníliarudat és a többi hozzávalót, majd közepes lángon kevergetés közben addig főzzük, amíg sűrű, selymes krémet nem kapunk.

Főzési idő: kb. 10 perc

A forró krémet a poharakba peremig töltjük, majd lefedjük.
Fogyasztás előtt a krémet legalább 24 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A Vanília krém édes desszertkrém, mellyel süteményeket, gyümölcsös ételeket gazdagíthatunk, díszíthetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!