Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Havas málna desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

500 g fagyasztott málna
200 ml hideg habtejszín
250 g natúr joghurt
50 g cukor
némi őrölt fahéj
némi őrölt szegűszeg
40 g habcsók
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Osszuk el a fagyasztott málnát kb. 4-6 desszertes pohárba.

A tejszínt 1 tasak habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Tegyük a tejszínt a joghurtba és óvatosan keverjük össze. A krémet egyenletesen oszlassuk el a málnán.

Morzsoljuk rá a habcsókot és tegyük a desszertet kb. 3 órára a hűtőszekrénybe.

Tippek:

A desszertet egy nagy üvegtálban is rétegezhetjük.
A desszert még finomabb lesz, ha a málnát egy kis málnapálinkával meglocsoljuk.
Havas málna desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!