Vanília sodó
Hozzávalók
Krémhez:
200 ml tej
200 ml habtejszín
50 g cukor
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
2 darab tojássárgája (M-es)
70 ml tej
½ tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal főzőedénybe öntjük, és kevergetés közben felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a 70 ml tejjel és a pudingporral. Az edényt lehúzzuk a tűzről, kivesszük a vaníliarudat, majd belekeverjük a tojássárgájás keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben sűrűre főzzük anélkül, hogy felforrna, különben a tojássárgája összeugrik.
Tipp:
A vaníliasodót tálalás előtt felvert tejszínnel és rummal még ízletesebbé tehetjük.
Kedvencnek jelölöm
Vanília sodó
Hozzávalók
kb. 3 adag elkészítéséhez
Krémhez:
200 ml tej
200 ml habtejszín
50 g cukor
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
2 darab tojássárgája (M-es)
70 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal főzőedénybe öntjük, és kevergetés közben felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a 70 ml tejjel és a pudingporral. Az edényt lehúzzuk a tűzről, kivesszük a vaníliarudat, majd belekeverjük a tojássárgájás keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben sűrűre főzzük anélkül, hogy felforrna, különben a tojássárgája összeugrik.
Tipp:
A vaníliasodót tálalás előtt felvert tejszínnel és rummal még ízletesebbé tehetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?