Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vanília sodó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 adag elkészítéséhez

Krémhez:

200 ml tej
200 ml habtejszín
50 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)
70 ml tej

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal főzőedénybe öntjük, és kevergetés közben felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a 70 ml tejjel és a pudingporral. Az edényt lehúzzuk a tűzről, kivesszük a vaníliarudat, majd belekeverjük a tojássárgájás keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben sűrűre főzzük anélkül, hogy felforrna, különben a tojássárgája összeugrik.

Tipp:

A vaníliasodót tálalás előtt felvert tejszínnel és rummal még ízletesebbé tehetjük.
A Vanília sodó kiváló desszertkrém sütemények, gyümölcsös ételek gazdagításhoz, dekorálásához.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!