Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vanília sodó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 adag

Hozzávalók

kb. 3 adag elkészítéséhez

Krémhez:

200 ml tej
200 ml habtejszín
50 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)
70 ml tej

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal főzőedénybe öntjük, és kevergetés közben felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a 70 ml tejjel és a pudingporral. Az edényt lehúzzuk a tűzről, kivesszük a vaníliarudat, majd belekeverjük a tojássárgájás keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben sűrűre főzzük anélkül, hogy felforrna, különben a tojássárgája összeugrik.

Tipp:

A vaníliasodót tálalás előtt felvert tejszínnel és rummal még ízletesebbé tehetjük.
A Vanília sodó kiváló desszertkrém sütemények, gyümölcsös ételek gazdagításhoz, dekorálásához.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!