Vegán tiramisu
Hozzávalók
                                        150 g vegán keksz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 ml hideg kávé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál narancslikőr
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g szójajoghurt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál agavészirup
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 teáskanál narancslikőr
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 evőkanál zabpehely
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 púpozott evőkanál vegán kakaópor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    A kekszet apró darabokra törjük és egy pohár aljára szórjuk. A kávét elkeverjük a narancslikőrrel és a kekszre öntjük.
A szójajoghurtot a Creme VEGA-hoz adjuk, majd az agavészirupot, a vaníliás cukrot és 4 evőkanál narancslikőrt hozzákeverjük. A krémet konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük, végül a poharakba kanalazzuk. A desszertet lefedve min. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tiramisut gazdagon meghintjük a kakaóporral.
                            A szójajoghurtot a Creme VEGA-hoz adjuk, majd az agavészirupot, a vaníliás cukrot és 4 evőkanál narancslikőrt hozzákeverjük. A krémet konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük, végül a poharakba kanalazzuk. A desszertet lefedve min. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tiramisut gazdagon meghintjük a kakaóporral.
Tipp:
                                    A desszertet narancsgerezddel is tálalhatjuk.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Vegán tiramisu
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
                                        150 g vegán keksz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 ml hideg kávé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál narancslikőr
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g szójajoghurt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál agavészirup
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        4 teáskanál narancslikőr
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 evőkanál zabpehely
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 púpozott evőkanál vegán kakaópor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    A kekszet apró darabokra törjük és egy pohár aljára szórjuk. A kávét elkeverjük a narancslikőrrel és a kekszre öntjük.
A szójajoghurtot a Creme VEGA-hoz adjuk, majd az agavészirupot, a vaníliás cukrot és 4 evőkanál narancslikőrt hozzákeverjük. A krémet konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük, végül a poharakba kanalazzuk. A desszertet lefedve min. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tiramisut gazdagon meghintjük a kakaóporral.
                            A szójajoghurtot a Creme VEGA-hoz adjuk, majd az agavészirupot, a vaníliás cukrot és 4 evőkanál narancslikőrt hozzákeverjük. A krémet konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük, végül a poharakba kanalazzuk. A desszertet lefedve min. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tiramisut gazdagon meghintjük a kakaóporral.
Tipp:
                                    A desszertet narancsgerezddel is tálalhatjuk.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?