Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehércsokoládés hab desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Fehércsokoládés habhoz:

125 ml tej
200 g fehércsokoládé
1 teáskanál cukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

25 g fehércsokoládé reszelék
300 - 400 g vegyes bogyós gyümölcsök

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fehércsokoládés hab:
Öntsük a tejet egy edénybe, és áztassuk bele a lapzselatint kb. 5 percre. Vágjuk durvára a fehércsokoládét. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a zselatint a tejben. Keverjük bele a cukrot és a vaníliapépet. A csokoládét keverés közben a tejben olvasszuk fel. Öntsük a fehércsokoládés tejet egy keverőtálba, és tegyük a hűtőbe kb. 30-45 percre.

Verjük kemény habbá a tejszínt, és keverjük bele a fehércsokoládés tejbe. Tegyük a fehércsokoládé habot a desszertes poharakba, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe.

Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg és vágjuk fel. Díszítsük a fehér csokoládéhabot a vegyes bogyós gyümölcsökkel és a fehércsokoládéforgácsokkal.

Tipp:

A vaníliarúd helyett használhatunk Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukrot is.
Fehércsokoládés hab desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!