Szilvakrém
Hozzávalók
1,5 kg szilva (előkészítve mérve)
150 ml vörösbor
2 rúd fahéj
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
350 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Elkészítés
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és 1,5 kg-t kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük.
Elkészítés:
A pépesített szilvát és a hozzávalókat egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 15 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot, illetve a fahéjrudakat eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Szilva helyett a krémet elkészíthetjük ringlóval is.
Kedvencnek jelölöm
Szilvakrém
Hozzávalók
kb. 9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1,5 kg szilva (előkészítve mérve)
150 ml vörösbor
2 rúd fahéj
350 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és 1,5 kg-t kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük.
Elkészítés:
A pépesített szilvát és a hozzávalókat egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 15 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot, illetve a fahéjrudakat eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Szilva helyett a krémet elkészíthetjük ringlóval is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?