Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvakrém

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 9 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1,5 kg szilva (előkészítve mérve)
150 ml vörösbor
2 rúd fahéj
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és 1,5 kg-t kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük.

Elkészítés:

A pépesített szilvát és a hozzávalókat egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 15 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot, illetve a fahéjrudakat eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Szilva helyett a krémet elkészíthetjük ringlóval is.
A Szilvakrém a legtöbb szilvaféléből elkészíthető, nagyszemű, vagy aprószemű sárga ringlóból is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!