Lekvárok szeretettel!

Tartalomjegyzék

Befőzés receptek

Befőzés kisokos

Az ízletesen zamatos barack több fajtája is elérhető itthon. De vajon mi a különbség közöttük?
A lekvárok, dzsemek mellett ez az időszak a szörp készítésének is kedvez. Nézzük néhány hasznos tanácsot, amelyektől a te szörpöd is mennyei lehet.
Mutatunk pár tippet, amivel a finom lekvárok, dzsemek és szörpök készítése közben a környezetre is figyelhetünk egy kicsit.
A nyár a befőzés időszaka. Érdemes kihasználni ilyenkor a gyümölcsdömpinget, és eltenni télire a kedvenceinket lekvár, dzsem és befőtt formájában.
Nyáron szerencsére tobzódunk a friss gyümölcsökben, harsogó ízekben. Jó ebből elmenteni valamennyit a hűvösebb napokra is!
A baracklekvár a nagy klasszikusok közé tartozik, ne hagyjuk ki mi sem, ha befőzést tervezünk.
Itt a nyár, itt a hűsítő italok szezonja! Két jó okot is mondunk, hogy miért érdemes gyümölcsös italokat bekészíteni a hűtőnkbe.
Lila, zamatos, édes. Az augusztus igazi slágere: a szilva.
Az eperlekvár maga a megtestesült csoda: gyönyörű szín, zamatos íz, ami a legszürkébb napokon is mosolyt csal majd az arcunkra.
Lekvár, dzsem, íz és marmelád? Most elmondjuk, melyik mit jelent! 🍪
Amikor a naptár fejlécében végre a “május” hónapot olvashatjuk, biztosak lehetünk abban, hogy szép sorban megjelennek a szezonális gyümölcsök a zöldségesek polcain, így lassan indulhat is a befőzés!
A múlt héten arról írtunk, mik a jellemzői a különböző lekvár típusoknak, most pedig a megismert fajták közül a dzsemmel fogunk részletesebben foglalkozni.

Befőzés videók

Recept kategóriák

© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!