Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarack-alma lekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

850 g sárgabarack
400 g alma
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát és a sárgabarackot megmossuk, negyedeljük és a magházat, magot eltávolítjuk. A gyümölcsöket kisebb darabra vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspépet egy nagy főzőedénybe és jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

Ízlés szerint főzés után keverhetünk bele 3 evőkanál whiskyt.
A Sárgabarack-alma lekvár kellemes, nem túl édes ízharmóniája kalácsra, és piskótába kívánkozik.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!