Gyümölcsös muffinok
Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 darabos):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává. Tegyünk félre 1 evőkanál csokoládédarabot és keverjük bele a többit. Evőkanál segítségével a formákba egyenletesen osszuk el a tésztát. A málnát szórjuk a muffinok tetejére, és enyhén nyomjuk bele a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabbal. A formát tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Gyümölcsös muffinok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 darabos):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává. Tegyünk félre 1 evőkanál csokoládédarabot és keverjük bele a többit. Evőkanál segítségével a formákba egyenletesen osszuk el a tésztát. A málnát szórjuk a muffinok tetejére, és enyhén nyomjuk bele a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabbal. A formát tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?