Puncsszelet
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához (alsó és felső laphoz):
Tésztához (töltelék alapjához):
Töltelékhez:
Kenéshez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az egyik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát vízszintesen két lapra vágjuk.
Tészta (töltelék alapjához):
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a másik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd morzsás állagúra tördeljük.
Töltelék:
A tejet felmelegítjük a mazsolával, állni hagyjuk 10 percet, majd a mazsolát leszűrjük. A tésztamorzsát összekeverjük az őrölt dióval, a porcukorral, a citromhéjjal, a kakaóval, a rumaromával és a mazsolával. Apránként hozzáadagoljuk a tejet egészen addig, amíg pépes állagot kapunk, majd jól összedolgozzuk.
Összeállítás:
A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, simára keverjük. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük az egyik elmosott tepsibe, és a tetejét megkenjük a baracklekvár felével. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és lenyomkodjuk. A másik tésztalap egyik oldalát megkenjük a többi baracklekvárral, majd a megkent oldallal lefelé a töltelékre helyezzük. A süteményt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével és apránként adagolva annyi málnaszörppel, hogy sűrű, kenhető állagú mázat kapjunk. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a süteményt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tipp:
Puncsszelet
Hozzávalók
kb. 15-18 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához (alsó és felső laphoz):
Tésztához (töltelék alapjához):
Töltelékhez:
Kenéshez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az egyik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát vízszintesen két lapra vágjuk.
Tészta (töltelék alapjához):
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a másik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd morzsás állagúra tördeljük.
Töltelék:
A tejet felmelegítjük a mazsolával, állni hagyjuk 10 percet, majd a mazsolát leszűrjük. A tésztamorzsát összekeverjük az őrölt dióval, a porcukorral, a citromhéjjal, a kakaóval, a rumaromával és a mazsolával. Apránként hozzáadagoljuk a tejet egészen addig, amíg pépes állagot kapunk, majd jól összedolgozzuk.
Összeállítás:
A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, simára keverjük. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük az egyik elmosott tepsibe, és a tetejét megkenjük a baracklekvár felével. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és lenyomkodjuk. A másik tésztalap egyik oldalát megkenjük a többi baracklekvárral, majd a megkent oldallal lefelé a töltelékre helyezzük. A süteményt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével és apránként adagolva annyi málnaszörppel, hogy sűrű, kenhető állagú mázat kapjunk. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a süteményt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
2023. December. 20. 19:00
2024. January. 09. 13:50
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?