Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez (40x30 cm):

sütőkeret
némi zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
5 darab tojás (M-es)
250 g lágy vaj vagy margarin

Málnás töltelékhez:

750 g fagyasztott málna
40 g cukor
400 ml víz

Tejszínes töltelékhez:

600 ml hideg habtejszín
40 g cukor

Díszítéshez:

kb. 25 db vajas keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezt kikenjük a zsiradékkal, ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt egynemű tésztává összedolgozzuk. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőlemezzel együtt, rácson hagyjuk kihűlni.

Málnás töltelék:
A málnát hagyjuk kiolvadni, egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 200 ml vizet. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd 200 ml vízzel simára keverjük. A málnát felforraljuk, hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket, és folyamatos keverés mellett, kb. 1 percet forraljuk. A forró tölteléket a tésztára simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.

Tejszínes töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a málnás töltelékre simítjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt kirakjuk a vajas kekszekkel a sütemény tetejét, a kekszek között helyet hagyunk, hogy a sütemény könnyen szeletelhető legyen. A sütőkeretet meglazítjuk és eltávolítjuk.
Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!