Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns kígyók

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
1 ½ teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor

Töltelékhez:

100 g reszelt ementáli sajt
frissen őrölt bors
4 evőkanál szezámmag vagy mák

Ezenkívül

kb. 48 egész feketebors

Mártogatóshoz:

1 kis piros paprika
2 púpozott evőkanál metélőhagymakarika
frissen őrölt bors

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük. A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Legalább 30-40 percig meleg helyen pihentetjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalappá (40 x 25 cm) kinyújtjuk, és a felére rátesszük a leveles tésztát.
Ráhajtjuk a másik felét, a tésztát megfordítjuk, és újra téglalappá (40 x 25 cm) kinyújtjuk. A két rövidebb oldalt úgy hajtjuk rá, hogy az éleik összeérjenek.
Majd még egyszer összehajtjuk, és letakarva kb. 20 percig kelesztjük. Közben a tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük, és a tölteléket előkészítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A Creme Vega-t, a sajtot és a keményítőt tálban jól összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A kígyók nyelvének megtisztítjuk a paprikát, és csíkokra (kb. ½ cm) vágjuk. Levágunk belőle kb. 24 darabot (kb. 2 cm), és az egyik végén kivágunk 1-1 kis háromszöget. A megmaradt paprikát a mártogatóshoz kis kockákra vágjuk.

A tésztát téglalappá (60 x 20 cm) kinyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük. Tetszés szerint megszórjuk szezámmaggal vagy mákkal, és kb. 24 (kb. 2 cm széles) csíkra vágjuk. A csíkokat egymásba tekerjük, és az egyik végét fejnek behajtjuk. A kígyókat a tepsibe tesszük, a fejrészt egy kicsit bevágjuk, és a paprikanyelvet belenyomjuk. A szemeknek belenyomunk 2-2 egész borsot, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kígyókat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk

Mártogatós:
A Creme Vega-t, a paprikadarabokat és a metélőhagymát összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A kígyókat legjobb, ha langyosan a mártogatóssal tálaljuk.

Tipp:

A kígyókat lefagyaszthatjuk.
Pikáns kígyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!