Amerikai kosárkák Haribo gumicukorral
Hozzávalók
Tepsihez: (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tészta feléből 2 teáskanál segítségével 14 halom tésztát teszünk nem túl közel egymáshoz a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megmaradt tésztából szintén 14 tésztahalmot teszünk az előkészített sütőpapírra.
A kosárkákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Az előkészített tésztahalmokat sütőpapírral együtt behúzzuk a tepsibe, és ugyanígy megsütjük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A kihűlt kosárkák sima oldalának közepére 1-1 adag cukormázat teszünk, és kenőkés segítségével elkenjük. A gumicukrot belenyomkodjuk a mázba, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Amerikai kosárkák Haribo gumicukorral
Hozzávalók
28 darab elkészítéséhez
Tepsihez: (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tészta feléből 2 teáskanál segítségével 14 halom tésztát teszünk nem túl közel egymáshoz a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megmaradt tésztából szintén 14 tésztahalmot teszünk az előkészített sütőpapírra.
A kosárkákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Az előkészített tésztahalmokat sütőpapírral együtt behúzzuk a tepsibe, és ugyanígy megsütjük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A kihűlt kosárkák sima oldalának közepére 1-1 adag cukormázat teszünk, és kenőkés segítségével elkenjük. A gumicukrot belenyomkodjuk a mázba, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?