Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-mogyorókrémes csiga

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-7 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

kb. 60 g mogyorókrém, pl. Nutella®

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megkenjük a mogyorókémmel, megszórjuk a kakaóporral, majd a másik tésztacsíkot ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldallal párhuzamosan 6-7 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat egyesével, csiga alakban feltekerünk, majd a csigákat a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A kész csigákra csorgathatunk kevés olvasztott Dr. Oetker ét Tortabevonót, és megszórhatjuk durvára aprított mogyoróval.
Kakaós-mogyorókrémes csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!