Kakaós-mogyorókrémes csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
kb. 60 g mogyorókrém, pl. Nutella®
kb. 2 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megkenjük a mogyorókémmel, megszórjuk a kakaóporral, majd a másik tésztacsíkot ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldallal párhuzamosan 6-7 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat egyesével, csiga alakban feltekerünk, majd a csigákat a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, és hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megkenjük a mogyorókémmel, megszórjuk a kakaóporral, majd a másik tésztacsíkot ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldallal párhuzamosan 6-7 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat egyesével, csiga alakban feltekerünk, majd a csigákat a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A kész csigákra csorgathatunk kevés olvasztott Dr. Oetker ét Tortabevonót, és megszórhatjuk durvára aprított mogyoróval.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós-mogyorókrémes csiga
Hozzávalók
kb. 6-7 darab elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megkenjük a mogyorókémmel, megszórjuk a kakaóporral, majd a másik tésztacsíkot ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldallal párhuzamosan 6-7 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat egyesével, csiga alakban feltekerünk, majd a csigákat a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, és hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megkenjük a mogyorókémmel, megszórjuk a kakaóporral, majd a másik tésztacsíkot ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldallal párhuzamosan 6-7 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat egyesével, csiga alakban feltekerünk, majd a csigákat a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A kész csigákra csorgathatunk kevés olvasztott Dr. Oetker ét Tortabevonót, és megszórhatjuk durvára aprított mogyoróval.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?