Epres-kókuszos álom
Hozzávalók
Eperpüréhez:
Kókuszos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kb. 6 darabot elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret megtisztítjuk, és a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét botmixerrel pürésítjük. Az eperdarabokat belekeverjük a pürébe, majd vanillincukorral és citromlével ízesítjük.
Kókuszos krém:
Kb. 6 kókuszgolyót elfelezünk, és a díszítéshez félretesszük. A megmaradt golyókat durvára aprítjuk. A tejszínt keményre felverjük. A tejet keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A tejszínt és a felaprított kókuszgolyót óvatosan belekeverjük.
A krém felét a desszertpoharakban elosztjuk. Először az eperpürét, majd a maradék krémet tesszük rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a felezett eprekkel, kókuszgolyóval és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
Epres-kókuszos álom
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Kókuszos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kb. 6 darabot elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret megtisztítjuk, és a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét botmixerrel pürésítjük. Az eperdarabokat belekeverjük a pürébe, majd vanillincukorral és citromlével ízesítjük.
Kókuszos krém:
Kb. 6 kókuszgolyót elfelezünk, és a díszítéshez félretesszük. A megmaradt golyókat durvára aprítjuk. A tejszínt keményre felverjük. A tejet keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A tejszínt és a felaprított kókuszgolyót óvatosan belekeverjük.
A krém felét a desszertpoharakban elosztjuk. Először az eperpürét, majd a maradék krémet tesszük rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a felezett eprekkel, kókuszgolyóval és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?