Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-kókuszos álom

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Eperpüréhez:

400 g eper
1 evőkanál citromlé

Kókuszos krémhez:

150 g kókuszgolyó (pl. Raffaello)
200 ml hideg habtejszín
300 ml hideg tej

Díszítéshez:

mentalevelek vagy citromverbéna

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Eperpüré:
Az epret megmossuk, kb. 6 darabot elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret megtisztítjuk, és a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét botmixerrel pürésítjük. Az eperdarabokat belekeverjük a pürébe, majd vanillincukorral és citromlével ízesítjük.

Kókuszos krém:
Kb. 6 kókuszgolyót elfelezünk, és a díszítéshez félretesszük. A megmaradt golyókat durvára aprítjuk. A tejszínt keményre felverjük. A tejet keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A tejszínt és a felaprított kókuszgolyót óvatosan belekeverjük.
A krém felét a desszertpoharakban elosztjuk. Először az eperpürét, majd a maradék krémet tesszük rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A desszertet a felezett eprekkel, kókuszgolyóval és mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

Szezontól függően használhatunk fagyasztott epret is.
Az Epres-kókuszos álom kivételes ízharmóniában egyesülve kényezteti vendégeink ízlését.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!