Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paula kedvenc túrótortája

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g cukor
100 g lágy margarin vagy vaj
1 darab tojássárgája
2-3 evőkanál tej
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

500 g krémes tehéntúró
200 ml habtejszín
200 ml 100 %-os narancslé
100 g porcukor
150 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Paula kedvenc túrótortája sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőforma alját ( kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, oldalát margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, kezdetben alacsony, majd magas fokozaton konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává keverjük. Ezután kézzel alaposan átgyúrjuk a tésztát. Majd 2/3-d részéből lisztezett munkalapon a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakú tésztát formázunk. Ezt a tésztát a tortaforma aljára helyezzük, majd a maradék 1/3 tésztából kb. 2 cm magas peremet formázunk, A sütőformát a sütő középső harmadába toljuk és megsütjük.

Sütési idő kb. 15-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztát hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A 2 tasak zselatint (20 g) 150 ml tejben feloldjuk, majd lassú tűzön feloldjuk (nem forraljuk) és kissé hűlni hagyjuk.
A kimért túrót, porcukrot és a narancslét alaposan elkeverjük, majd a habtejszínt habosra keverjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. A langyos feloldott zselatint kézi habverő segítségével alaposan a krémhez keverjük. A krémből 6-8 evőkanálnyi krémet kiveszünk a többit pedig a megsült (kihűlt) tésztára öntjük. A maradék krémhez 1 evőkanálnyi kakaót keverünk, majd egy kanál segítségével foltszerűen eloszlatjuk a sütőformában lévő töltelék tetején.
Az elkészült túrótortát dermedésig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk.
Paula kedvenc túrótortája piteformában süthető, mókás megjelenésű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Pizza-pillanatok: az olasz kedvenc sosem unalmas!

Az ízlésünk velünk együtt változik, így a pizza műfaján belül is mindig másra vágyunk. Újítsuk meg kedvencünket, mutatjuk, hogyan!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!