Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paula kedvenc túrótortája

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g cukor
100 g lágy margarin vagy vaj
1 darab tojássárgája
2-3 evőkanál tej
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

500 g krémes tehéntúró
200 ml habtejszín
200 ml 100 %-os narancslé
100 g porcukor
150 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Paula kedvenc túrótortája sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőforma alját ( kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, oldalát margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, kezdetben alacsony, majd magas fokozaton konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává keverjük. Ezután kézzel alaposan átgyúrjuk a tésztát. Majd 2/3-d részéből lisztezett munkalapon a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakú tésztát formázunk. Ezt a tésztát a tortaforma aljára helyezzük, majd a maradék 1/3 tésztából kb. 2 cm magas peremet formázunk, A sütőformát a sütő középső harmadába toljuk és megsütjük.

Sütési idő kb. 15-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztát hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A 2 tasak zselatint (20 g) 150 ml tejben feloldjuk, majd lassú tűzön feloldjuk (nem forraljuk) és kissé hűlni hagyjuk.
A kimért túrót, porcukrot és a narancslét alaposan elkeverjük, majd a habtejszínt habosra keverjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. A langyos feloldott zselatint kézi habverő segítségével alaposan a krémhez keverjük. A krémből 6-8 evőkanálnyi krémet kiveszünk a többit pedig a megsült (kihűlt) tésztára öntjük. A maradék krémhez 1 evőkanálnyi kakaót keverünk, majd egy kanál segítségével foltszerűen eloszlatjuk a sütőformában lévő töltelék tetején.
Az elkészült túrótortát dermedésig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk.
Paula kedvenc túrótortája piteformában süthető, mókás megjelenésű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!