Csokoládés palacsinta
Hozzávalók
Palacsintához:
2 darab tojás (M-es)
2 teáskanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
200 ml tej
200 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
némi étolaj, pl. napraforgóolaj a sütéshez
kb. 300 g vegyes bogyós gyümölcsök
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet csokoládéízű
250 ml tej
Elkészítés
Elkészítés:
Palacsintatészta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és közepes fokozaton keverjük bele a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát.
Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. A desszertöntetet készítsük el a tasakon lévő leírás szerint. Tálaljuk a forró csokoládés palacsintákat csokoládészósszal és friss bogyós gyümölcsökkel.
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és közepes fokozaton keverjük bele a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát.
Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. A desszertöntetet készítsük el a tasakon lévő leírás szerint. Tálaljuk a forró csokoládés palacsintákat csokoládészósszal és friss bogyós gyümölcsökkel.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés palacsinta
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Palacsintához:
2 darab tojás (M-es)
2 teáskanál cukor
200 ml tej
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
némi étolaj, pl. napraforgóolaj a sütéshez
kb. 300 g vegyes bogyós gyümölcsök
250 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Palacsintatészta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és közepes fokozaton keverjük bele a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát.
Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. A desszertöntetet készítsük el a tasakon lévő leírás szerint. Tálaljuk a forró csokoládés palacsintákat csokoládészósszal és friss bogyós gyümölcsökkel.
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és közepes fokozaton keverjük bele a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát.
Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. A desszertöntetet készítsük el a tasakon lévő leírás szerint. Tálaljuk a forró csokoládés palacsintákat csokoládészósszal és friss bogyós gyümölcsökkel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?