
Papagájsütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.


Papagájsütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?