Csíkos kekszszelet
Hozzávalók
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
Tippek:
A desszertet tároljuk hűtőben.
Csíkos kekszszelet
Hozzávalók
kb. 20-22 szelet elkészítéséhez
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.
Tippek:
A desszertet tároljuk hűtőben.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?