Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos kekszszelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 szelet

Hozzávalók

kb. 20-22 szelet elkészítéséhez

Krémhez:

80 g cukor
250 ml tej
50 ml presszókávé
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
120 g lágy vaj vagy margarin

Ezenkívül:

kb. 350 g téglalap alakú vajas keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a kávéval és a rumaromával felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzről, pár percet pihentetjük, majd habverővel belekeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy deszkára frissentartó fóliát borítunk. A kihűlt krémet fellazítjuk habverővel, majd a kekszeket megkenjük, összeragasztjuk vele, és egy hosszú vagy két rövidebb rudat formázunk az összeragasztott kekszekből a deszkára. Ezután a rúd vagy rudak tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, majd a desszertet hűtőbe tesszük legalább 6 órára (vagy egy éjszakára). Pihentetés után éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk.

Tippek:

A krémbe főzéskor belekeverhetünk egy púpozott evőkanál Dr. Oetker kakaóport.
A desszertet tároljuk hűtőben.
Csíkos kekszszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!