Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos masnik

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 32-36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 32-36 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

120 g sajt (pl. cheddar, gouda vagy edami)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
kevés só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojást egy kevés sóval felverjük. A leveles tésztát kitekerjük, és keresztben kettévágjuk. Az egyik felét megkenjük a felvert tojással, majd egyenletesen megszórjuk a lereszelt sajttal. Rátesszük a másik tésztadarabot, óvatosan összenyomjuk, majd a rövidebb oldallal párhuzamosan 4 egyenlő széles darabra vágjuk. Az így kapott tésztasávokat egyesével, keresztben 8-9 darabra vágjuk. A kis téglalapokat középen, azonos irányban kétszer megcsavarjuk masnit formázva, majd az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült sajtos masnikat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Miután megkentük a masnik tetejét tojással, megszórhatjuk szezámmaggal.
Sajtos masnik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!