Spenótos-sonkás tekercsek
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
100 g sűrű, natúr krémsajt
80 g bébispenót
só
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
100 g tetszőleges, vékony szeletekre vágott sonka (pl. prágai sonka, csemege karaj)
120 g ementáli sajt
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felaprítjuk. A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A krémsajtot összekeverjük a felaprított bébispenóttal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a spenótos krémmel. A tészta teljes felületét kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. Az így kapott tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma szeletre vágjuk, majd a szeleteket oldalukra fektetve a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel hígítva felverjük, és megkenjük vele a tekercseket. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-sonkás tekercseket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni.
A krémsajtot összekeverjük a felaprított bébispenóttal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a spenótos krémmel. A tészta teljes felületét kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. Az így kapott tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma szeletre vágjuk, majd a szeleteket oldalukra fektetve a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel hígítva felverjük, és megkenjük vele a tekercseket. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-sonkás tekercseket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A spenótos sajtkrémet ízesíthetjük egy gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagymával.
Kedvencnek jelölöm
Spenótos-sonkás tekercsek
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
100 g sűrű, natúr krémsajt
80 g bébispenót
só
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
100 g tetszőleges, vékony szeletekre vágott sonka (pl. prágai sonka, csemege karaj)
120 g ementáli sajt
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felaprítjuk. A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A krémsajtot összekeverjük a felaprított bébispenóttal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a spenótos krémmel. A tészta teljes felületét kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. Az így kapott tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma szeletre vágjuk, majd a szeleteket oldalukra fektetve a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel hígítva felverjük, és megkenjük vele a tekercseket. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-sonkás tekercseket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni.
A krémsajtot összekeverjük a felaprított bébispenóttal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a spenótos krémmel. A tészta teljes felületét kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. Az így kapott tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma szeletre vágjuk, majd a szeleteket oldalukra fektetve a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel hígítva felverjük, és megkenjük vele a tekercseket. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-sonkás tekercseket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A spenótos sajtkrémet ízesíthetjük egy gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagymával.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?