Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes fonat

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g mogyorókrém, pl. Nutella®
40 g hántolt törökmogyoró

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A töltelékhez a törökmogyorót kis darabokra aprítjuk, és összekeverjük a lágy mogyorókrémmel. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel úgy, hogy az egyik hosszanti oldala mentén 1 cm-t üresen hagyunk. A másik hosszanti oldalától indítva szorosan feltekerjük, majd a tésztahengert hosszában, középen teljesen átvágjuk úgy, hogy az egyik végén egy kb. 2 cm-es darabot egészben hagyunk. Innen indítva a két tésztacsíkot a vágott oldalukkal felfelé egymás köré csavarjuk, majd a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kenéshez a sárgabaracklekvárt felforrósítjuk. Az elkészült fonatot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, még melegen, ecset segítségével átkenjük a baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütési idő vége felé, amennyiben szükséges, a fonatot letakarhatjuk alufóliával.
Sárgabaracklekvár helyett fanyar narancslekvárral is átkenhetjük a fonat tetejét.
Tetszés szerint kevés porcukorral díszíthetjük a süteményt.
Mogyorókrémes fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!