Bárányos muffinok
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
                                        12 muffinpapír (5 cm Ø)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        200 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        10 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g csokoládé csepp
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Marcipán
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        25 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű (fehér és étcsokis)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        50 g habcsók
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A muffinpapírt a muffinformába tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.
Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a zselatin fix hozzáadásával keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.
                            A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.
Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a zselatin fix hozzáadásával keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Bárányos muffinok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
                                        12 muffinpapír (5 cm Ø)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        200 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        120 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g csokoládé csepp
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Marcipán
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        25 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű (fehér és étcsokis)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A muffinpapírt a muffinformába tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.
Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a zselatin fix hozzáadásával keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.
                            A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.
Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a zselatin fix hozzáadásával keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?