
Bárányos muffinok



Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.
Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.


Bárányos muffinok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.
Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?