Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bárányos muffinok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12-es):

12 muffinpapír (5 cm Ø)

Tésztához:

200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g cukor
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
100 ml tej

Díszítéshez:

25 g porcukor

Krémhez:

50 g habcsók
400 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinpapírt a muffinformába tesszük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.

Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.
Bárányos muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!